Het mooiste cadeau

Het mooiste cadeau
-------------------

Welkom

Hartelijk welkom op mijn blog!

Ik ben Conny van der Heijden en ik heb een praktijk voor healing en reading in Hilversum, waar ik ook meditatielessen geef. Meer info vind je op: Praktijk voor Energie & Meditatie

Voor mij is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven: investeren in jezelf.
Dit betekent bewust omgaan met jezelf en je energie.

Energie is de uitdrukking van wie we zijn en wat er speelt in ons leven. Soms stroomt je energie niet, loopt er iets in je leven niet lekker. Vaak heeft dat te maken met oude patronen en blokkades. Reading en healing geven meer inzicht en beweging.

Meditatie is de manier om te voelen waar de energie in je lichaam wel of niet stroomt. Als je je energie beter laat stromen en oude energie kunt loslaten, komt er ruimte voor nieuwe beweging, vitaliteit en groei.

In dit blog geef ik op een speelse manier aan hoe je meer kunt investeren in jezelf.

Ik denk hierbij aan: meer rust ervaren, beter bij jezelf blijven, minder in je hoofd, meer in je lichaam leven…….

Veel leesplezier!

vrijdag 3 oktober 2014

Meditatie centrum van het hoofd – ervaren van jouw ruimte


 In je hoofd heb je meer ruimte dan je denkt; ervaar eens de ruimte in het centrum van je hoofd.

Ga gemakkelijk zitten en sluit je ogen. Voel de energie in je hoofd. Voel je die vooral in je voorhoofd? Sta jezelf toe te ervaren dat er in je hoofd meer rust en ruimte voor jou is dan je denkt. Nodig je energie uit om naar het centrum van je hoofd  te gaan. Een plaats achter de ogen en tussen je oren.

Stel je daar een ruimte voor, een kamer, jouw kamer. Hoe ziet die er uit, is hij groot, of juist klein, zitten er ramen in of helemaal niet, is het er licht of juist donker, of er net tussenin. Welke kleur heeft de kamer. Staat er meubilair, zo ja wat voor meubilair, of is je kamer leeg. Kijk dan of er iets is wat je zou willen veranderen. Wil je je kamer  groter maken of juist kleiner, wil  je iets weg  halen of juist toe voegen. Maak dan je kamer schoon met een kleur. Welke kleur is voor jou de schoonmaakkleur? Laat die kleur door je kamer gaan als een wervelwind of gebruik een plumeau.

Als je je kamer precies hebt zoals jij  wilt, blijf dan nog even zitten, liggen of staan in jouw ruimte en geniet van de rust en de stilte. Ervaar hoeveel meer rust je in je hoofd hebt dan je je vaak bewust bent en luister naar de stilte in je hoofd.

Weet dat dit een plek is waar je elk moment van de dag naar toe kunt gaan. Je vindt hier rust en vaak ook antwoorden op vragen of informatie die moeiteloos naar je toe komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten