Het mooiste cadeau

Het mooiste cadeau
-------------------

Welkom

Hartelijk welkom op mijn blog!

Ik ben Conny van der Heijden en ik heb een praktijk voor healing en reading in Hilversum, waar ik ook meditatielessen geef. Meer info vind je op: Praktijk voor Energie & Meditatie

Voor mij is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven: investeren in jezelf.
Dit betekent bewust omgaan met jezelf en je energie.

Energie is de uitdrukking van wie we zijn en wat er speelt in ons leven. Soms stroomt je energie niet, loopt er iets in je leven niet lekker. Vaak heeft dat te maken met oude patronen en blokkades. Reading en healing geven meer inzicht en beweging.

Meditatie is de manier om te voelen waar de energie in je lichaam wel of niet stroomt. Als je je energie beter laat stromen en oude energie kunt loslaten, komt er ruimte voor nieuwe beweging, vitaliteit en groei.

In dit blog geef ik op een speelse manier aan hoe je meer kunt investeren in jezelf.

Ik denk hierbij aan: meer rust ervaren, beter bij jezelf blijven, minder in je hoofd, meer in je lichaam leven…….

Veel leesplezier!

donderdag 5 februari 2015

Hartmeditatie





Visualiseer je zelf op een door bos omgeven open plek. Je bent daar alleen en je gaat zitten met je rug tegen een boom. Je ervaart steeds meer dat je daar rustig zit, je voelt de zon op je gezicht en je lichaam, een licht briesje, je hoort de blaadjes ruisen, insecten zoemen, je ruikt het gras en het bos en je ervaart steeds meer de rustige sfeer van deze plek.

Richt je dan op je hartchakra, in het midden van het borstbeen. Ga met je aandacht en je adem naar die plek. Niet denken. Ga er naartoe en ervaar. Misschien sensatie van warmte of kou. Probeer dan iets dieper te gaan. Laat je als het ware in de energie glijden, alsof je in een lekkere leunstoel achterover gaat zitten. Forceer niets, laat je ontvangen. Richt je dan op je ademhaling en adem door je hartchakra. Bij iedere inademing voed je je hartchakra, bij iedere uitademing laat je los. Voel dat er door deze ademhaling meer ruimte, warmte in dit gebied komt.

Breng in je hartchakra de frisgroene kleur van het gras waarop je zit. Laat het  gevoel van ruimte en warmte groeien door je hartchakra te vullen met dankbaarheid.

Roep dan een gevoel van liefde op door te denken aan iemand van wie je houdt of aan iets waarvan je houdt, of een prettige plek. Voel dan dat er alsmaar liefde vanuit de kosmos, een onuitputtelijke bron van onvoorwaardelijke liefde, in de ruimte van je hart stroomt en je vult met alles wat jij nodig hebt.

Breng je aandacht dan weer in je hele lichaam en haal een paar keer diep adem. Open je ogen, beweeg je armen en benen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten