Het mooiste cadeau

Het mooiste cadeau
-------------------

Welkom

Hartelijk welkom op mijn blog!

Ik ben Conny van der Heijden en ik heb een praktijk voor healing en reading in Hilversum, waar ik ook meditatielessen geef. Meer info vind je op: Praktijk voor Energie & Meditatie

Voor mij is het mooiste cadeau dat je jezelf kunt geven: investeren in jezelf.
Dit betekent bewust omgaan met jezelf en je energie.

Energie is de uitdrukking van wie we zijn en wat er speelt in ons leven. Soms stroomt je energie niet, loopt er iets in je leven niet lekker. Vaak heeft dat te maken met oude patronen en blokkades. Reading en healing geven meer inzicht en beweging.

Meditatie is de manier om te voelen waar de energie in je lichaam wel of niet stroomt. Als je je energie beter laat stromen en oude energie kunt loslaten, komt er ruimte voor nieuwe beweging, vitaliteit en groei.

In dit blog geef ik op een speelse manier aan hoe je meer kunt investeren in jezelf.

Ik denk hierbij aan: meer rust ervaren, beter bij jezelf blijven, minder in je hoofd, meer in je lichaam leven…….

Veel leesplezier!

zondag 19 augustus 2018

Hoe houd je dat fijne vakantiegevoel vast?


Als je terug bent van vakantie verdwijnt dat fijne vakantiegevoel vaak weer snel door het leven van alledag. Wil je dit gevoel langer vasthouden? Neem af en toe de tijd om terug te gaan naar die fijne vakantie herinneringen.
Je hebt vast wel een voorwerp dat je herinnert aan je fijnste vakantiebelevenis. Misschien heb je wel iets meegenomen van die plek.

Meditatie
Ga op een stoel zitten met je voeten stevig op de grond en zet dit voorwerp voor je neer. Sluit dan je ogen en haal een keer diep adem. Hoe is je ademhaling? Komt een uitademing uit je borst of dieper? Niet forceren. Probeer iets dieper uit te ademen dan je gewend bent. Geef je bij iedere ademhaling meer ruimte in je borstkas en buik.
Begin dan op je uitademing je lichaam te ontspannen. Als je ergens spanning opmerkt, geniet dan van het gevoel van spanning die wegsmelt. Proef het gevoel van ontspanning en geniet er steeds meer van totdat elk deel van je lichaam zoveel mogelijk ontspannen is.
Kijk dan naar je vakantievoorwerp en herinner je het gevoel dat dit bij je oproept. Neem het in je handen en voel de structuur: hard of zacht, ruw of glad...? Adem met iedere uitademing spanning uit en en met je inademing ontspanning in en blijf zolang je wilt in contact met het ontspannen vakantiegevoel. Open dan je ogen, kom uit je concentratie, ga staan en beweeg je armen en je benen.

Op woensdagavond 12 september begin ik met een nieuwe meditatiecursus van 5 lessen. Meer info op Mijn website


Geen opmerkingen:

Een reactie posten